Heren HV Bedo plaatsen zich voor finale beker

Voor het eerst in de geschiedenis plaatsen de heren van HV Bedo zich voor de finale van het handbalbekertoernooi. Deze finale zal op zondag 19 mei gespeeld worden in en tegen Wanroij.
Zowel aan de heren- als dameskant van Handbalvereniging Bedo is aan het begin van dit seizoen de ambitie uitgesproken om een stapje hogerop te komen. Hiervoor zijn beide teams gesteund door diverse lokale ondernemers zoals Plus van Balkom, Café Thuis, Rudy Kanters Interbouw, Vogels Timmerwerker, Yours Fashion, Fysio Kemps en Rijf, Konings Verf en Behang, Konings Schoonmaak, Grafische Bron en Restaurant de Hommel.

Aan de herenkant is van buitenaf een trainer aangetrokken en zijn er diverse spelers teruggekeerd naar het Laarbeekse met enkele jaren (ere)divisie handbalervaring. Helaas is de competitie afgesloten op een teleurstellende 6e plaats (zowel heren als dames). Voor de heren is er toch nog een kans op een prijs, namelijk de beker; hiervoor moet HV Wanroij nog wel verslagen worden.
Maandag 29 april stond in Sporthal D’n Ekker de halve finale op het programma tegen de reserves van HV Apollo uit Son en Breugel. In de competitie werd er 2 keer verloren van dit ervaren team en eindigde HV Apollo ook een plekje hoger op de ranglijst. De wedstrijd werd gecoacht door Interimcoach Stefan Vogels, omdat Ad Konings verhinderd was.

Van te voren was duidelijk bij Apollo waar het gevaar vandaan kwam, de linkshandige rechtsopbouw was in de voorgaande wedstrijd ook goed voor het leeuwendeel van de goals. Ook vandaag bleek dat de Beek en Donkse mannen moeite hadden deze schutter aan banden te leggen. Na 20 minuten werd de keeper gewisseld wat een gouden zet bleek. Alberto Pijnenborg (overgekomen van het Waalwijkse eredivisie team Tachos) rammelde de ballen uit alle (onmogelijke) hoeken uit de goal. De wedstrijd had alles wat een halve finale van een beker moest hebben. Slechte fases afgewisseld met oogstrelende combinaties, discutabele beslissingen, penalties en zelfs 2 rode kaarten. Bij een 26 – 26 stand kreeg 3 seconden voor tijd Freek van der Heijden een direct rode kaart en werd er een penalty gegeven aan de mannen van Apollo. Met een uiterste inspanning bleek Pijnenborg wederom enorm belangrijk en kon een verlenging afgedwongen worden. Waarbij na de eerste helft van de verlenging de stand nog steeds gelijk was, leek 1 minuut voor het einde de wedstrijd beslist door de 30-28. In een rommelige laatste minuut kwam Apollo nog op 30-29 en moest alles uit de kast gehaald worden om de wedstrijd binnen te halen. Samengevat was het een rommelige wedstrijd waarbij de mannen van Bedo conditioneel aan het langste eind trokken en de wedstrijd op karakter gewonnen hebben. Er wacht nu nog één horde en dat is HV Wanroij. In de competitie eindigde dit team op de 2e plek achter de terechte kampioen Groene Ster. In de competitie won Bedo thuis ruim (25-15) en verloor het in Wanroij (ondanks het kleine verschil) kansloos met 28-25. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden, waarbij alle steun van het publiek, net als tegen Apollo, meer dan welkom zal zijn! De wedstrijd zal beginnen om 18.00 uur in Sporthal de Hoepel in Wanroij.