Regels met betrekking tot mondkapjes rondom wedstrijden
Op deze pagina vindt u alle informatie over de regelgeving rondom mondkapjes: Wat betekent het mondkapjes advies voor het handbal?

Extra regels sporthal D’n Ekker per 5 oktober 2020
– Er zijn looprichtingen aangegeven.
– Er mogen maximaal 8 personen tegelijk in een kleedruimte.
– Er mogen maximaal 4 personen tegelijk in een doucheruimte.

Aanscherping coronamaatregelen per 29 september 2020
De Coronamaatregelen zijn vanaf 29 september 2020 weer aangescherpt. Ook voor onze vereniging heeft dit consequenties. De regels voor de komende 3 weken zijn:
– Geen publiek bij trainingen en wedstrijden (vereniging moet dit zelf in de gaten houden).
– De kantine is gesloten.
– De kleedlokalen zijn open en er kan gedoucht worden.
– Wij mogen met meer dan 30 personen trainen (is goed gekeurd door de gemeente).
– Er mogen maximaal vier personen (boven de 12 jaar) in 1 auto. Advies (niet verplicht) is om een mondkapje te dragen.

Wat houdt bovenstaande in?
Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?
Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Wij verzoeken iedereen om zich aan de nieuwe regels te houden en er samen voor te zorgen dat we kunnen blijven handballen op een veilige manier.