Beek en Donk loopt vol met jonge handballertjes

Zaterdagochtend 15 februari was sporthal d’n Ekker afgehuurd door HV Bedo voor een handbaltoernooi voor de jongste jeugd.

Ruim 100 jongens en meisjes uit de regio, in de leeftijd van 5 t/m 9 jaar, verzamelden zich rond de klok van 10.00 uur in Beek en Donk. Door het jaar heen spelen de kinderen van de F-jeugd diverse handbaltoernooitjes bij clubs in de regio; Gemert, Bakel, Deurne, Son en Breugel, Boekel, Beek en Donk, etc.. Dit keer was de organisatie van het toernooi in handen van HV Bedo. Na opgave van het aantal teams en de leeftijdsklasse wordt er een speelschema opgesteld. Een hele puzzel met maar liefst 20 teams. HV Bedo was deze keer vertegenwoordigt met 3 teams. Al onze spelertjes waren aanwezig. Elk team speelt 3 wedstrijdjes van een kwartier op een klein veldje. Er staan 5 spelers in het veld, waarvan 1 keeper. De wedstrijd wordt afgesloten met shout-outs. Tussen de wedstrijdjes door vermaken de kinderen zich prima met kleuren in de kantine, aanmoedigen bij andere teams of aanwezige familieleden vertellen over het handbalspel. Veel ouders, opa’s en oma’s waren dan ook naar d’n Ekker gekomen. Voor elk team was er ook een kan ranja beschikbaar. Even samen zitten om de wedstrijd te analyseren en de tactiek voor de volgende wedstrijd te bespreken. Het was een topdag!! De F-jeugd traint elke week op woensdagavond van 17.30 – 18.30 uur in d’n Ekker. Mocht het je leuk lijken om een keer mee te doen ben je van harte welkom.